Salı

Tercümanınızı cebinizde taşıyın!

Dil öğrenmek önemli bir kazanım olsa da, bu iş birçok zorluğu da beraberinde getiriyor. 

Yeni bir dil öğrenirken en çok karşılaşılan problemlerin başında bilinmeyen kelimelerin çokluğu geliyor. İşte bu soruna birçözüm bulmak isteyen üç zeki tasarımcı, zaman kaybını engelleyerek pratik bir çözüm sunan ve anında tercüme yapabilen bir kalem üretti.
 
Özel tasarım kalem ve üzerindeki projeksiyon aparatından oluşan bu akıllı cihaz, altını çizdiğiniz kelimeleri algılayıp projeksiyon aracılığıyla metnin veya kitabın üzerine sözcüklerin anlamlarını yansıtıyor.
 
Kalemin sünger yapıda bulunan ucu, üzerinde bulunan çeviri tuşuna basılı tuttuğunuz anda metnin altını çizmeye başlıyor. Daha sonra altı çizilen kelimeler, tarayıcı ile cihaza aktarılıyor. Bu kelimelerin anlamlarını hızlı bir biçimde algılayan kalem, üzerindeki projeksiyon aracılığı ile sözcüklerin anlamını anında metnin veya kitabın üzerine aktarıyor.
 
Bu akıllı kalem, USB ile kolayca şarj edilebiliyor.
 
Shi Jian, Sun Jiahao ve Li Ke isimli üç mucit tarafından üretilen bu cihaz, henüz geliştirilme aşamasında bulunuyor. İlk testleri başarıyla geçen aygıt, geliştirilmeye devam ediyor. Akıllı kalemin mucitlerinin bir sonraki hedefi, bu cihazın tasarımını tamamlayıp insanları kalın sözlük taşıma zahmetinden tamamen kurtarmak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder